Tvättstuga

Med ingång från gården ligger vår gemensamma tvättstuga med tre nya tvättmaskiner, torktumlare, torkskåp, torkrum och mangel. Tvättstugan är öppen följande tider:

  • måndag till fredag kl 07.00 – 22.00

  • lördag och söndag kl 10.00 – 22.00

Dörren går inte att öppna efter dessa tider, detta av hänsyn till de boende i närheten.

Tvättider bokas med nyckelcylinder på bokningstavlan. Vilka trivselregler som gäller för användning av tvättstugan hittar du på anslagstavlan.

Förhållningsregler för tvättstugan

Nästan alla har drabbats av att komma till en tvättstuga som inte motsvarat våra förväntningar. Om du vill göra din granne extra glad är det allra bästa att lämna tvättstugan i gott skick.

För att vår tvättstuga ska fungera bra har vi ett par enkla regler att följa. Det handlar om hur vi sköter våra maskiner, hur vi städar och att vi tänker på säkerheten. Trasiga tvättmaskiner och en smutsig tvättstuga kan få grannsämjan att haverera.

Vilka trivselregler som gäller för användning av tvättstugan hittar du på anslagstavlan.

Hur öppnar man en maskin som kör eller är trasig?

  1. Om maskinen kör, stäng av det körande programmet

  2. Om maskinen är trasig, t.ex. med en blinkande röd lampa, stäng av strömmen genom att dra ur sladden och vänta 1-10 minuter

  3. Använd t.ex. en penna för att försiktigt öppna plastluckan i det nedre hörnet

  4. Pumpa ut vattnet med det lilla järnhandtaget tills allt överflödigt vatten är borta

  5. Vrid programmet till öppning och tryck på öppningsknappen, om det inte går prova att pumpa ut mer vatten eller att koppla ur strömmen

  6. Om problemen fortfarande kvarstår, kontakta fastighetsskötaren.

Städning, en ren självklarhet

Självklart städar du tvättstugan innan du lämnar den. Luddfiltret i torktumlaren ska du göra rent. Som avslutning torkar du av maskinerna med en fuktig trasa och städar av golvet. Dessutom kastar du dina tomma tvättmedels paket och annat skräp i soptunnan i tvättstugan.